Pravidla‎ > ‎

Kdy je míč po výkopu ve hře ?

přidáno: 18. 5. 2009 11:08, autor: Stanislav Hradilík   [ aktualizováno 18. 5. 2009 12:22 ]
Mnozí se domnívají, že při rozehrávání je míč ve hře teprve poté, co se jej dotkne druhý rozehrávající hráč. Ve fotbalových pravidlech (Pravidlo číslo 8 – Zahájení hry) je však tato formulace: „Míč je ve hře, jestliže byl kopnut a pohnul se směrem dopředu“.  Soupeř tedy nemusí čekat na dotek druhého rozehrávajícího hráče. Ale zároveň platí, že hráč nemůže rozehrát sám, protože "Hráč, který provedl výkop, se nesmí dotknout míče podruhé, dokud se míče nedotkl jiný hráč."
Comments